Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων




Αποχαιρετώντας το 2018, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι οι μέρες των Χριστουγέννων είναι μέρες αγάπης. Σημαίνουν να έρχεσαι κοντά με το διπλανό σου, το φίλο, το συγγενή, τον ξένο. Δυστυχώς σήμερα έχουμε χάσει λίγο το πραγματικό νόημα των ημερών αυτών και τις έχουμε ταυτίσει με στολίδια, δέντρα, δώρα, φαγητό, διασκέδαση.

Το ίδιο έπαθε κι ο πράσινος κατρεγαρούλης, ο Γκριντς. Το πλάσμα αυτό, που η καρδιά του από λάθος δεν μεγάλωσε ώστε να χωράει όλη την αγάπη. Έτσι τα Χριστούγεννα γι’ αυτόν στην Κάποιων-πόλη ήταν δραματικά. Τα μισούσε. Επειδή όμως εκείνος δεν ήθελε τα Χριστούγεννα, δεν ήθελε να υπάρχουν και για κανέναν άλλο. Αποφάσισε λοιπόν να αφαιρέσει από την πόλη κάθε τι που του θυμίζει τις λαμπερές αυτές ημέρες. Ντύθηκε Άγιος Βασίλης και μπαίνοντας από τις καμινάδες των σπιτιών, αντί να αφήνει δώρα, άδειαζε τα πάντα. Εξαφάνισε τα δώρα, τα δέντρα, τα φαγητά! Κι έτσι εξαφάνισε μία και για πάντα τα Χριστούγεννα! Τα εξαφάνισε;;; Για ακούστε καλύτερα, εκεί έξω στην Κάποιων-πόλη ηχούν τραγούδια. Τι απέγινε ο πράσινος κατεργάρης;

«Γκριντς, ο κατεργάρης των Χριστουγέννων», το πολύ γνωστό παραμύθι του Dr. Seuss, από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε έμμετρη απόδοση κειμένου του Φίλιππου Μανδηλαρά. Πολύ καλογραμμένο και πάντα τόσο επίκαιρο!

Προτείνεται για ηλικίες 3+

Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις ψυχογιός για αυτή μας τη συνεργασία.



Απαγορεύεται η χρήση μέρους ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς την άδεια της συγγραφέως και αναφορά σε αυτήν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου